Use of 'feature' in user-config.jam file

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Use of 'feature' in user-config.jam file

Boost - Build mailing list
In my user-config.jam I have:

import toolset ;
import feature ;
using msvc : 14.1 ;
feature.subfeature toolset msvc-14.1 : standard : c14 c17 : optional
composite propagated ;
feature.compose <toolset-msvc-14.1:standard>c14 : <cxxflags>"/std:c++14" ;
feature.compose <toolset-msvc-14.1:standard>c17 :
<cxxflags>"/std:c++latest" ;

I invoke b2 with toolset=msvc-14.1-c14 only to get, among a slew of
Boost Build output:

error: "c14" is not a known subfeature value of <toolset>msvc

What am I doing wrong, and how do I correct it ?



_______________________________________________
Unsubscribe & other changes: https://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-build
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Use of 'feature' in user-config.jam file

Boost - Build mailing list
AMDG

On 10/22/2018 10:55 PM, Edward Diener via Boost-build wrote:

> In my user-config.jam I have:
>
> import toolset ;
> import feature ;
> using msvc : 14.1 ;
> feature.subfeature toolset msvc-14.1 : standard : c14 c17 : optional
> composite propagated ;
> feature.compose <toolset-msvc-14.1:standard>c14 : <cxxflags>"/std:c++14" ;
> feature.compose <toolset-msvc-14.1:standard>c17 :
> <cxxflags>"/std:c++latest" ;
>
> I invoke b2 with toolset=msvc-14.1-c14 only to get, among a slew of
> Boost Build output:
>
> error: "c14" is not a known subfeature value of <toolset>msvc
>
> What am I doing wrong, and how do I correct it ?
>
Leave out -14.1 in all the subfeature definitions.
The version is a subfeature and subfeatures can't
be chained off of other subfeatures.  (And yes
this should probably be validated in feature.subfeature)

In Christ,
Steven Watanabe
_______________________________________________
Unsubscribe & other changes: https://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-build
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Use of 'feature' in user-config.jam file

Boost - Build mailing list
On 10/23/2018 9:30 AM, Steven Watanabe via Boost-build wrote:

> AMDG
>
> On 10/22/2018 10:55 PM, Edward Diener via Boost-build wrote:
>> In my user-config.jam I have:
>>
>> import toolset ;
>> import feature ;
>> using msvc : 14.1 ;
>> feature.subfeature toolset msvc-14.1 : standard : c14 c17 : optional
>> composite propagated ;
>> feature.compose <toolset-msvc-14.1:standard>c14 : <cxxflags>"/std:c++14" ;
>> feature.compose <toolset-msvc-14.1:standard>c17 :
>> <cxxflags>"/std:c++latest" ;
>>
>> I invoke b2 with toolset=msvc-14.1-c14 only to get, among a slew of
>> Boost Build output:
>>
>> error: "c14" is not a known subfeature value of <toolset>msvc
>>
>> What am I doing wrong, and how do I correct it ?
>>
> Leave out -14.1 in all the subfeature definitions.
> The version is a subfeature and subfeatures can't
> be chained off of other subfeatures.  (And yes
> this should probably be validated in feature.subfeature)

Thank you ! Using 'feature' does want I want to do and leaves the
version as is so that the right msvc-setup is loaded correctly.

>
> In Christ,
> Steven Watanabe

_______________________________________________
Unsubscribe & other changes: https://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-build