Develop is broken on MSVC (b2 issue?)

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Develop is broken on MSVC (b2 issue?)

Boost - Dev mailing list
I see a bunch of CI failures https://apolukhin.github.io/en/developer.html
for different versions of MSVC. There are some complains on 'cl':

compile-c-c++
..\..\..\bin.v2\libs\type_index\test\track_13621.test\msvc-9.0\release\threading-multi\track_13621.obj
'cl' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

 call "..\..\..\bin.v2\standalone\msvc\msvc-9.0\msvc-setup.bat" amd64 >nul
cl /Zm800 -nologo "track_13621.cpp"
-Fo"..\..\..\bin.v2\libs\type_index\test\track_13621.test\msvc-9.0\release\threading-multi\track_13621.obj"
-TP -DBOOST_TRAVISCI_BUILD /wd4675 /EHs /GR /O2 /Ob2 /W3 /MD /Zc:forScope
/Zc:wchar_t /favor:blend -c -DBOOST_ALL_NO_LIB=1 -DNDEBUG "-I..\..\.."
...failed compile-c-c++
..\..\..\bin.v2\libs\type_index\test\track_13621.test\msvc-9.0\release\threading-multi\track_13621.obj...

Is that a known issue?

_______________________________________________
Unsubscribe & other changes: http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Develop is broken on MSVC (b2 issue?)

Boost - Dev mailing list
Antony Polukhin wrote:
> I see a bunch of CI failures https://apolukhin.github.io/en/developer.html 
> for different versions of MSVC. There are some complains on 'cl':
>
> compile-c-c++
> ..\..\..\bin.v2\libs\type_index\test\track_13621.test\msvc-9.0\release\threading-multi\track_13621.obj
> 'cl' is not recognized as an internal or external command, operable
> program or batch file.

You need to pass address-model=32. The default is now 64 bit (inferred from
PROCESSOR_ARCHITECTURE=AMD64 AFAICS), and not all Appveyor MSVC versions
support 64 bit.


_______________________________________________
Unsubscribe & other changes: http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Develop is broken on MSVC (b2 issue?)

Boost - Dev mailing list
On 1/3/21 9:12 PM, Peter Dimov via Boost wrote:

> Antony Polukhin wrote:
>> I see a bunch of CI failures
>> https://apolukhin.github.io/en/developer.html for different versions
>> of MSVC. There are some complains on 'cl':
>>
>> compile-c-c++
>> ..\..\..\bin.v2\libs\type_index\test\track_13621.test\msvc-9.0\release\threading-multi\track_13621.obj
>>
>> 'cl' is not recognized as an internal or external command, operable
>> program or batch file.
>
> You need to pass address-model=32. The default is now 64 bit (inferred
> from PROCESSOR_ARCHITECTURE=AMD64 AFAICS), and not all Appveyor MSVC
> versions support 64 bit.

Default address-model and architecture get misdetected as "none" in some
cases and 64-bit x86 in others on the same machine. This is a regression
in Boost.Build that appeared quite some time ago.

https://github.com/boostorg/build/issues/659

As you said, the workaround is to explicitly specify these features in
the command line.

_______________________________________________
Unsubscribe & other changes: http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Develop is broken on MSVC (b2 issue?)

Boost - Dev mailing list
In reply to this post by Boost - Dev mailing list
On Sun, Jan 3, 2021, 21:13 Peter Dimov via Boost <[hidden email]>
wrote:
<...>

> You need to pass address-model=32. The default is now 64 bit (inferred
> from
> PROCESSOR_ARCHITECTURE=AMD64 AFAICS), and not all Appveyor MSVC versions
> support 64 bit.
>

That helped, thanks!

>

_______________________________________________
Unsubscribe & other changes: http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost