Build/use Boost without ICU

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Build/use Boost without ICU

Boost - Users mailing list
How does one build (and use) Boost without ICU when ICU is installed (i.e.,
visible to b2)?

I am am bootstrapping with:



...which shows:



Seems reasonable so far.

Building happens with:



...which shows:



In spite of passing "--disable-icu -sboost.locale.icu=off" to b2, I still
see Boost.Locale getting built with -DBOOST_LOCALE_WITH_ICU=1; e.g.:



What's the correct way to do this?




-----

Braden McDaniel
[hidden email]

--
Sent from: http://boost.2283326.n4.nabble.com/Boost-Users-f2553780.html
_______________________________________________
Boost-users mailing list
[hidden email]
https://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Build/use Boost without ICU

Boost - Users mailing list
On Mon, 2018-11-05 at 13:43 -0600, braden via Boost-users wrote:

[a message with a bunch of missing parts]

Well, it looked fine in the Nabble preview.  Sigh.  Let's try this
again...


How does one build (and use) Boost without ICU when ICU is installed
(i.e., visible to b2)?

I am am bootstrapping with:

   $ ./bootstrap.sh --with-toolset=clang --without-icu

...which shows:

   Building Boost.Build engine with toolset clang... tools/build/src/engine/bin.linuxx86_64/b2
   Detecting Python version... 2.7
   Detecting Python root... /usr
   Unicode/ICU support for Boost.Regex?... disabled.
   Generating Boost.Build configuration in project-config.jam...

   Seems reasonable so far.

   Building happens with:

   ./b2 toolset=clang --layout=tagged --disable-icu -sboost.locale.icu=off -sboost.locale.iconv=on -sNO_COMPRESSION=0 variant=debug link=static threading=multi "cxxflags=-O0 -g -std=c++17 -stdlib=libc++ -fPIC" --with-system --with-chrono --with-date_time --with-filesystem --with-iostreams --with-locale --with-program_options --with-regex --with-signals --with-thread --with-test --with-atomic --with-timer -d2 -q -j 8 stage

      ...which shows:

   Performing configuration checks

       - default address-model    : 64-bit
       - default architecture     : x86
       - symlinks supported       : yes
       - zlib                     : yes
       - bzip2                    : yes
       - lzma                     : yes
       - iconv (libc)             : yes
       - icu                      : yes
   warning: non-free usage requirements <runtime-link>shared ignored
   warning: in main-target build_options at libs/locale/build/Jamfile.v2:421
       - lockfree boost::atomic_flag : no
   warning: non-free usage requirements <runtime-link>shared ignored
   warning: in main-target build_flags at libs/locale/build/Jamfile.v2:422
       - has_icu builds           : no
       - BOOST_COMP_GNUC >= 4.3.0 : no

         In spite of passing "--disable-icu -sboost.locale.icu=off" to b2, I
         still see Boost.Locale getting built with -DBOOST_LOCALE_WITH_ICU=1; e.g.:

   clang-linux.compile.c++.without-pth bin.v2/libs/locale/build/clang-linux-7.0.0/debug/link-static/threadapi-pthread/threading-multi/encoding/codepage.o

     "clang++" -c -x c++ -m64 -pthread -O0 -fno-inline -Wall -g  -O0 -g -std=c++17 -stdlib=libc++ -fPIC -DBOOST_ALL_NO_LIB=1 -DBOOST_ATOMIC_STATIC_LINK=1 -DBOOST_CHRONO_STATIC_LINK=1 -DBOOST_LOCALE_NO_WINAPI_BACKEND=1 -DBOOST_LOCALE_WITH_ICONV=1 -DBOOST_LOCALE_WITH_ICU=1 -DBOOST_SYSTEM_NO_DEPRECATED -DBOOST_SYSTEM_STATIC_LINK=1 -DBOOST_THREAD_BUILD_LIB=1 -DBOOST_THREAD_NO_LIB=1 -DBOOST_THREAD_POSIX -DBOOST_THREAD_USE_LIB=1 -I"." -o "bin.v2/libs/locale/build/clang-linux-7.0.0/debug/link-static/threadapi-pthread/threading-multi/encoding/codepage.o" "libs/locale/src/encoding/codepage.cpp"

            What's the correct way to do this?

            --
            Braden McDaniel <[hidden email]>

_______________________________________________
Boost-users mailing list
[hidden email]
https://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Build/use Boost without ICU

Boost - Users mailing list
AMDG

On 11/06/2018 06:47 AM, Braden McDaniel via Boost-users wrote:
>
>          In spite of passing "--disable-icu -sboost.locale.icu=off" to b2,

Leave out the "-s".  It's just "boost.locale.icu=off".

> I still see Boost.Locale getting built with -DBOOST_LOCALE_WITH_ICU=1; e.g.:
>
In Christ,
Steven Watanabe
_______________________________________________
Boost-users mailing list
[hidden email]
https://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Build/use Boost without ICU

Boost - Users mailing list
On Tue, 2018-11-06 at 07:46 -0700, Steven Watanabe via Boost-users
wrote:
> AMDG
>
> On 11/06/2018 06:47 AM, Braden McDaniel via Boost-users wrote:
> >          In spite of passing "--disable-icu -sboost.locale.icu=off"
> > to b2,
>
> Leave out the "-s".  It's just "boost.locale.icu=off".

Thank you.  I've probably been doing that wrong to turn on iconv for a
very long time and didn't notice since it would Just Work if iconv were
found.



--
Braden McDaniel <[hidden email]>

_______________________________________________
Boost-users mailing list
[hidden email]
https://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-users