Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'

classic Classic list List threaded Threaded
8 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'

Dmitry Moskalchuk
Hello,

Running tests of 'develop' branch, I've bumped with error today:

error: at /home/cislave/.crystax/ci-boost/regression/android-19-x86-develop/test/develop/regression/x86/test/boost_bb/src/build/project.jam:1069
error: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'.
error: Original project:
error:     Name: ../check/predef
error:     Module: ../check/predef
error:     Main id: /check/predef
error:     File: ../check/predef.jam
error:     Location: ../check/predef
error: New project:
error:     Module: ../../predef/check/predef
error:     File: ../../predef/check/predef.jam
error:     Location: ../check/predef

It happens only when run regression tests for 'develop' branch ('master' is OK). Is this known problem?

-- 
Dmitry Moskalchuk

_______________________________________________
Boost-Testing mailing list
[hidden email]
http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-testing

signature.asc (1K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'

Rene Rivera-2


On May 5, 2015 2:44 AM, "Dmitry Moskalchuk" <[hidden email]> wrote:
>
> Hello,
>
> Running tests of 'develop' branch, I've bumped with error today:
>
> error: at /home/cislave/.crystax/ci-boost/regression/android-19-x86-develop/test/develop/regression/x86/test/boost_bb/src/build/project.jam:1069
> error: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'.
> error: Original project:
> error:     Name: ../check/predef
> error:     Module: ../check/predef
> error:     Main id: /check/predef
> error:     File: ../check/predef.jam
> error:     Location: ../check/predef
> error: New project:
> error:     Module: ../../predef/check/predef
> error:     File: ../../predef/check/predef.jam
> error:     Location: ../check/predef
>
>
> It happens only when run regression tests for 'develop' branch ('master' is OK). Is this known problem?

It's known now :)

I'll take a look tonight when I'm back home.


_______________________________________________
Boost-Testing mailing list
[hidden email]
http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-testing
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'

Tom Kent
In reply to this post by Dmitry Moskalchuk
On Tue, May 5, 2015 at 2:43 AM, Dmitry Moskalchuk <[hidden email]> wrote:

Hello,

Running tests of 'develop' branch, I've bumped with error today:

error: at /home/cislave/.crystax/ci-boost/regression/android-19-x86-develop/test/develop/regression/x86/test/boost_bb/src/build/project.jam:1069
error: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'.
error: Original project:
error:     Name: ../check/predef
error:     Module: ../check/predef
error:     Main id: /check/predef
error:     File: ../check/predef.jam
error:     Location: ../check/predef
error: New project:
error:     Module: ../../predef/check/predef
error:     File: ../../predef/check/predef.jam
error:     Location: ../check/predef

It happens only when run regression tests for 'develop' branch ('master' is OK). Is this known problem?

I'm getting the same error (which is stopping the regression run) on all my develop testers (windows and linux).

Tom

_______________________________________________
Boost-Testing mailing list
[hidden email]
http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-testing
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'

Rene Rivera-2


On Tue, May 5, 2015 at 7:45 AM, Tom Kent <[hidden email]> wrote:
On Tue, May 5, 2015 at 2:43 AM, Dmitry Moskalchuk <[hidden email]> wrote:

Hello,

Running tests of 'develop' branch, I've bumped with error today:

error: at /home/cislave/.crystax/ci-boost/regression/android-19-x86-develop/test/develop/regression/x86/test/boost_bb/src/build/project.jam:1069
error: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'.
error: Original project:
error:     Name: ../check/predef
error:     Module: ../check/predef
error:     Main id: /check/predef
error:     File: ../check/predef.jam
error:     Location: ../check/predef
error: New project:
error:     Module: ../../predef/check/predef
error:     File: ../../predef/check/predef.jam
error:     Location: ../check/predef

It happens only when run regression tests for 'develop' branch ('master' is OK). Is this known problem?

I'm getting the same error (which is stopping the regression run) on all my develop testers (windows and linux).

OK.. I'm still working on a fix as it's complicated and has ramifications into Boost Build, Predef, and Config :-( And I'm too tired to hurry this. So it's going to remain a problem for another day. As I desperately need some sleep.


--
-- Rene Rivera
-- Grafik - Don't Assume Anything
-- Robot Dreams - http://robot-dreams.net
-- rrivera/acm.org (msn) - grafikrobot/aim,yahoo,skype,efnet,gmail

_______________________________________________
Boost-Testing mailing list
[hidden email]
http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-testing
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'

Rene Rivera-2
On Tue, May 5, 2015 at 11:34 PM, Rene Rivera <[hidden email]> wrote:


On Tue, May 5, 2015 at 7:45 AM, Tom Kent <[hidden email]> wrote:
On Tue, May 5, 2015 at 2:43 AM, Dmitry Moskalchuk <[hidden email]> wrote:

Hello,

Running tests of 'develop' branch, I've bumped with error today:

error: at /home/cislave/.crystax/ci-boost/regression/android-19-x86-develop/test/develop/regression/x86/test/boost_bb/src/build/project.jam:1069
error: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'.
error: Original project:
error:     Name: ../check/predef
error:     Module: ../check/predef
error:     Main id: /check/predef
error:     File: ../check/predef.jam
error:     Location: ../check/predef
error: New project:
error:     Module: ../../predef/check/predef
error:     File: ../../predef/check/predef.jam
error:     Location: ../check/predef

It happens only when run regression tests for 'develop' branch ('master' is OK). Is this known problem?

I'm getting the same error (which is stopping the regression run) on all my develop testers (windows and linux).

OK.. I'm still working on a fix as it's complicated and has ramifications into Boost Build, Predef, and Config :-( And I'm too tired to hurry this. So it's going to remain a problem for another day. As I desperately need some sleep.

Sorry it took so long to fix this problem.. But it involved BBv2 core changes, and an adjustment to Boost Config, to address. And when doing core changes dealing with not breaking the unit tests is a challenge :-\

Anyway.. It should be fixed now (in the develop branch of config and build as it took two different commits -- as git is terrible at the whole submodule thing).

Rene. 


--
-- Rene Rivera
-- Grafik - Don't Assume Anything
-- Robot Dreams - http://robot-dreams.net
-- rrivera/acm.org (msn) - grafikrobot/aim,yahoo,skype,efnet,gmail

_______________________________________________
Boost-Testing mailing list
[hidden email]
http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-testing
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'

Dmitry Moskalchuk
On 07/05/15 07:43, Rene Rivera wrote:
> Sorry it took so long to fix this problem.. But it involved BBv2 core
> changes, and an adjustment to Boost Config, to address. And when doing
> core changes dealing with not breaking the unit tests is a challenge :-\
>
> Anyway.. It should be fixed now (in the develop branch of config and
> build as it took two different commits -- as git is terrible at the
> whole submodule thing).

I just checked status - our 'develop' tests were resumed and now running
without problems. Thank you.


--
Dmitry Moskalchuk



_______________________________________________
Boost-Testing mailing list
[hidden email]
http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-testing

signature.asc (1K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'

Tom Kent



On Thu, May 7, 2015 at 10:57 AM, Dmitry Moskalchuk <[hidden email]> wrote:
On 07/05/15 07:43, Rene Rivera wrote:
> Sorry it took so long to fix this problem.. But it involved BBv2 core
> changes, and an adjustment to Boost Config, to address. And when doing
> core changes dealing with not breaking the unit tests is a challenge :-\
>
> Anyway.. It should be fixed now (in the develop branch of config and
> build as it took two different commits -- as git is terrible at the
> whole submodule thing).

I just checked status - our 'develop' tests were resumed and now running
without problems. Thank you.

Now I'm seeing another problem blocking tests (just windows this time). Here's my results/bjam.log:

notice: found boost-build.jam at D:/local/t08/b/boost_root/boost-build.jam
notice: loading Boost.Build from D:/local/t08/b/boost_bb/src
D:/local/t08/b/boost_bb/src/build\feature.jam:326: in validate-feature from module feature
error: unknown feature "<toolset>"
D:/local/t08/b/boost_bb/src/build\feature.jam:441: in extend-feature from module feature
D:/local/t08/b/boost_bb/src/build\feature.jam:627: in feature.extend from module feature
D:/local/t08/b/boost_bb/src/tools\acc.jam:17: in load from module acc
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:/local/t08/b/boost_bb/src/tools/types\register.jam:36: in load from module register
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:/local/t08/b/boost_bb/src/tools\stage.jam:18: in load from module stage
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:/local/t08/b/boost_bb/src/tools\builtin.jam:26: in load from module builtin
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:/local/t08/b/boost_bb/src\build-system.jam:12: in load from module build-system
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel/bootstrap.jam:139: in boost-build from module
D:\local\t08\b\boost_root\boost-build.jam:17: in module scope from module

Tom

_______________________________________________
Boost-Testing mailing list
[hidden email]
http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-testing
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Attempt to redeclare already registered project id '/check/predef'

Rene Rivera-2


On Thu, May 7, 2015 at 2:02 PM, Tom Kent <[hidden email]> wrote:
On Thu, May 7, 2015 at 10:57 AM, Dmitry Moskalchuk <[hidden email]> wrote:
On 07/05/15 07:43, Rene Rivera wrote:
> Sorry it took so long to fix this problem.. But it involved BBv2 core
> changes, and an adjustment to Boost Config, to address. And when doing
> core changes dealing with not breaking the unit tests is a challenge :-\
>
> Anyway.. It should be fixed now (in the develop branch of config and
> build as it took two different commits -- as git is terrible at the
> whole submodule thing).

I just checked status - our 'develop' tests were resumed and now running
without problems. Thank you.

Now I'm seeing another problem blocking tests (just windows this time). Here's my results/bjam.log:

notice: found boost-build.jam at D:/local/t08/b/boost_root/boost-build.jam
notice: loading Boost.Build from D:/local/t08/b/boost_bb/src
D:/local/t08/b/boost_bb/src/build\feature.jam:326: in validate-feature from module feature
error: unknown feature "<toolset>"
D:/local/t08/b/boost_bb/src/build\feature.jam:441: in extend-feature from module feature
D:/local/t08/b/boost_bb/src/build\feature.jam:627: in feature.extend from module feature
D:/local/t08/b/boost_bb/src/tools\acc.jam:17: in load from module acc
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:/local/t08/b/boost_bb/src/tools/types\register.jam:36: in load from module register
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:/local/t08/b/boost_bb/src/tools\stage.jam:18: in load from module stage
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:/local/t08/b/boost_bb/src/tools\builtin.jam:26: in load from module builtin
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:/local/t08/b/boost_bb/src\build-system.jam:12: in load from module build-system
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel\modules.jam:295: in import from module modules
D:\local\t08\b\boost_bb\src/kernel/bootstrap.jam:139: in boost-build from module
D:\local\t08\b\boost_root\boost-build.jam:17: in module scope from module

It figures that shaking the cobwebs by fixing a BBv2 kernel bug would make for spiders scurrying to light. The above is also fixed now.. But it turned out to be a bug that went unnoticed for more than 10 years!!


--
-- Rene Rivera
-- Grafik - Don't Assume Anything
-- Robot Dreams - http://robot-dreams.net
-- rrivera/acm.org (msn) - grafikrobot/aim,yahoo,skype,efnet,gmail

_______________________________________________
Boost-Testing mailing list
[hidden email]
http://lists.boost.org/mailman/listinfo.cgi/boost-testing